HOSPITAL DE PONIENTE

Customer: Hospital de Poniente | Town: El Ejido | Year: 2007 | Surface: 16,000.00m2

 

Enlargement of the Hospital Complex in El Ejido, Almeria, in particular, the areas of hospitalization, maternity, surgery unit, general store and administrative office. The proposal creates a building envelope which is based in the “sea of plastics” surroundings and that is able to offer a unified image as elements of a same tapestry. Therefore, using the architecture of skin is established a series of extension and remodelling works adapted to needs in every specific case and also providing improvements in terms of ecological efficiency. According to interior design, office zone is organised as a open area with closed glass rooms on the perimeter in order to let the natural light into the entire space.

alotark architects & consultants © Created by Perception