ENDESA'S HEADQUARTERS

Barcelona, Spain
2012
corporate architecture
Customer: Endesa
Surface: 30,000.00 m2

 

Endesa's new headquarters in Catalonia are located in a full block of Cerdà's Barcelona Eixample Plan. With a total investment of 28 million euros, the renovation and extension of the new offices of Endesa Group have been conducted over more than 30,000 m2, distributed between Pere Falqués’ cataloged Modernist building and the rest of the block between Nàpols, Almogávers and Roger de Flor streets and Vilanova Avenue. The...

THREE CHIMNEY BUILDING

Barcelona, Spain
2011
corporate architecture
Customer: San José Inmobiliaria
Surface: 996.00 m2

 

The objective of this project is the rehabilitation of the external facades, sides and rear of the building complex known as Neo, owned by San Jose Real Estate. Rehabilitation was based on the geometric definition of the main walls made of artificial stone that composed the facade by taking the appropriate building solutions for the replacement of the existing building system through a system that...

SAINT OLAV'S CHAPEL

Covarrubias, Spain
2011
public architecture
Customer: Princesa Kristina Foundation
Surface: 204.00 m2

In collaboration with Pablo López Aguado

Eight centuries later, and in fulfilment of the promise made by Prince Philip of Castile to Princess Kristina of Norway in their marriage, it is constructed this religious building that it is also the meeting point for the Foundation Princess Kristina of Norway’s activities. Sited in such a privileged environment, the chapel and the...

YELLOWKORNER

Various locations, Spain
2013
retail
Customer: YellowKorner
Surface: 100.00 m2

 

Commercial reform for using art gallery YellowKorner company, franchise sells parts exclusive photographic quality. Following the guidelines of the brand YellowKorner, the goal is to give each room a unique character playing the pre-existing premises and making the most potential to give them the same personality without losing YellowKorner distinctive identification. They generate different exposure areas that offer the user different experiences during his...

ENDESA'S HALL SPACES

Barcelona, Spain
2010
Customer: Endesa

 

Reception furniture design Endesa's office in Barcelona. The proposal is based on the combination of two key concepts: the realization of a singular and unique element in turn adapted to functional and ergonomic requeriments of each space, and on the other hand, the idea of unity between these elements. The focus on continuous geometries and materials commonly used to achieve these...

HOSPITALET APARTMENTS

Spain
2010
residential architecture
Customer: Julio Sainz de la Maza y Hnos
Surface: 1,100.00 m2

 

Rehabilitation project to turn an industrial and office building into a dwelling block formed by 20 apartments. The building is organized in two floors communicated by a vertical connection with a central corridor to access to the dwells. There are designed two housing types with 38m2. On the interior facade are defined the exterior terraces while the exterior facade is projected as a continuous...

AGBAR'S TOWER INTERIOR

Barcelona, Spain
2005
corporate architecture
Customer: Grupo Agbar
Surface: 16,000.00 m2

In collaboration with GV arquitectura

Interior design in Agbar Tower used for the offices of the company as well as the new corporate image of Agbar Group. The proposal explores the possibilities of a strong implementing compartmentalisation into an open plan concept based on the search for an orthogonal space enclosed an oval. Thus all elements are interrelated according to this logic modular such that...

MEZZODIPASTA

Valencia, Spain
2013
retail
Customer: Mezzo di pasta
Surface: 100.00 m2

 

Commercial reform aimed at restoration using Mezzo di Pasta company, franchise sells fresh pasta. Following the guidelines of the brand Mezzo di Pasta, the goal is to give each room a unique character playing the pre-existing premises and making the most potential to give them the same personality without losing the distinctive identification Mezzo di Pasta. Different fields are generated in the dining area that offer different experiences for users, who can...

NORDIC BUILT CHALLENGE COMPETITION

Oslo, Norway
2013
corporate architecture
Customer: Nordic Built
Surface: 50,500.00 m2

Chromatic strategy is based on the color abstraction from Edvard Munch's paintings.Compositional strategy comes by analyzing the color grouping from the pixelized image.Serigraphed glass is a chameleon material that changes its appearance depending on the solar incidence and the ambient light.As a general strategy to meet the challenges that Nordic Challenge Built proposes working in three directions confluent:- The improved Set Efficiency which aims...

CAMPUS AALTO COMPETITION

Espoo, Finland
2012
public architecture
Customer: Aalto University Properties LTD
Surface: 48,000.00 m2

 

The genesis of the proposal is based on breaking a space between the different buildings and the creation of a continuous space in the lower level and an open space in the top level. This makes vision open throughout the central zone and existing architectures. The global visual appearance is founded on small abstract pieces coming out of the ground along the natural forms of the area, allowing a balanced relationship between the new buildings and existing...

STUDIO ALOTARK

Barcelona, Spain
2010
corporate architecture
Customer: alotark
Surface: 200.00 m2

 

Design for Alotark Architects & Consultants studio. Its consists on the renovation of a space distributed in three levels (basement, ground floor and first floor) where historically it has been use for many different kind of activities. The project identifies the plans which are used for architecture development, as the ground and first level, with a neutral character by using material and color...

PARLANE INTERNATIONAL

Barcelona, Spain
2010
corporate architecture
Customer: Parlane International
Surface: 785.00 m2

 

Interior design of local used for administrative offices closed doors and showroom of PARLANE International Company, which is dedicated to the interior design development. The idea of this new head office is to accommodate their important customers, by previous appointment, in order to see their products for each season, establishing its headquarters in Barcelona to host events for their potential clients in the south of...

EL BRUC HOUSING BLOCK

El Bruc, Spain
2009
residential architecture
Customer: Sartalia Investment
Surface: 420.00 m2

 

Dwelling block building formed by 4 houses. The project is proposed from the perspective of the urban integration and well adapted with their environment, optimizing as well, the capacity of the site. The main facade, designed with traditional elements, maintains a full dominance over the gap without losing comfort lighting indoor. Therefore, the use of traditional construction systems allows generating a harmonizing facade which...

LIBRARY COMPETITION

Helsinki, Finland
2012
public architecture
Customer: City of Helsinki
Surface: 10,000.00 m2

 

The place presents many determining of a very different nature: urban, infrastructural, constructive, as well as architectonical references are many and diverse. It is a strategic sitement with a capital meaning in Helsinki's citizen and cultural development, because of the place as well as the function assigned to it.. Considering all this, we chose an abstract composition piece, a piece that emerges from the ground and seems to...

ENDESA'S FURNITURE DESIGN

Barcelona, Spain
2010
Customer: Endesa
Surface: 37,000.00 m2

 

Office and reception spaces design furniture of Endesa Group, in Barcelona. The proposal adapts both interior space solutions defined in the entire building and the ergonomic and use necessities of every single area. Therefore, it is designed different types of furniture in order to give the right answer to the spatial requirements and users needs, keeping the common idea of the entire design.

MASTER PLAN VILANOVA

Spain
2009
special projects
Customer: Endesa
Surface: 250,000.00 m2

Feasibility study carried out by the analysis process that makes building complex called Apple Vilanova. It has made the constructive and functional study of the various buildings that make up in order to carry out the proposal of possible solutions to be adopted in each case, establishing economic valuation and the timing of them, in order to realize the actions necessary to obtain the concentration of all operational services belonging to the Endesa company in the...

MANRESA URBAN DESIGNING

Manresa, Spain
2010
residential architecture
Customer: Bolonia Real Estate
Surface: 9,500.00 m2

 

Urban development action plan (UA14) of the plan of urban development written by the City Council in 2009. It consists of a large site located inside of the old town, which acts as a connection area of the residence zones of surroundings. The proposal is based in reorganizing the space using specific volumes that complete the existing buildings. These new spaces are related between them through a...

ENDESA'S ELECTRIC PARKING

2013
special projects
Customer: Endesa
Surface: 680.00 m2

Project implementation of electric charging points on existing parking, in which electronic devices through the control, management and analysis of each of the load points of the vehicles used by Endesa's staff

ÉCIJA HOSPITAL COMPETITION

Ecija, Spain
2009
public architecture
Customer: Servicio Andaluz de Salud
Surface: 12,000.00 m2

 

Enlargement competition for the High Resolution Hospital Centre (H.R.H.C.) in Écija, Sevilla. It is defined a unified proposal that gives a solution to the new needs creating a building adapted to the existing topography and respectful with its surroundings. The programme is grouped into different areas related between them establishing integrated and continuous spaces to optimize a well management of assistance processes. The...

REGENCIA COLÓN HOTEL

Barcelona, Spain
2008
public architecture
Customer: Hotel Regencia Colon
Surface: 735.00 m2

 

The purpose of the project is the reform and enlargement of Regencia Colón Hotel in the corner area and the interior design of the restaurant which belongs to it. The proposal is based on the idea of complete the volume of the corner from the ground floor to the fifth floor, so create a top unifying line that integrates with the neighbour buildings. On the other hand, the renewal of the restaurant aims to make a continuous and fluency space which could be...

COMPLEX EL CAIRO

Cairo, Egypt
2007
residential architecture
Customer: Ibrahim Nour El-Din
Surface: 18,000.00 m2

 

Urban planning competition for the designing of a macro residential complex in Cairo, Egypt. The proposal is based on designing a network of linear blocks grouped both horizontally and vertically from which generates a continuous growth based on a modular system that is able to create interstitial spaces with their own microclimates allowing the location of facilities and green areas well-climate....

OFICINAS IGVS

Ourense, Spain
2007
public architecture
Customer: IGVS
Surface: 2,391.00 m2

 

The new IGVS headquarters’ proposal aims to collect the opportunities of the site and its own contradictions responding through an involving action by the excavation of a tectonic section on the site that link as a metaphor for ancient excavations and breaks the flatness of the settlements of the whole area, characterizing the performance in public space. The section is covered by two light,...

XUCLA HOUSING

Barcelona, Spain
residential architecture
Customer: Bing-Chuan Leng
Surface: 147.00 m2

 

Interior housing and studio design. On a consolidated urban area, next to the open space created by Bonsuccés square, the idea suggest the challenge, posed by the customer, of extending the connections between the different spaces existing in the old dwelling and making optimum use of the entrance of natural light from the main facade to every room. Taking into special account, the studio maintains a historic environment combines with an industrial...

HOSPITAL DE PONIENTE

El Ejido, Spain
2007
corporate architecture
Customer: Hospital de Poniente
Surface: 16,000.00 m2

 

Enlargement of the Hospital Complex in El Ejido, Almeria, in particular, the areas of hospitalization, maternity, surgery unit, general store and administrative office. The proposal creates a building envelope which is based in the “sea of plastics” surroundings and that is able to offer a unified image as elements of a same tapestry. Therefore, using the architecture of skin is...

TAPS COMPANY

San Andrés de la Barca, Spain
2007
corporate architecture
Customer: Taps Company
Surface: 1,017.00 m2

 

The objective of this project is the design and definition of the interior distribution solutions to the new offices of Taps Company. The proposal studies the implementation of a factory program, offices and showroom for their new products inside an existing industrial building. The offices are sited on the first floor and are organized defining two open areas with work points combining closed rooms or private spaces. The program...

GUADIX H.R.H.C. EXTENSION

Guadix, Spain
2006
public architecture
Customer: E.P. Hospital de Poniente
Surface: 1,500.00 m2

 

Expansion and enlargement project of the High Resolution Hospital Centre in Guadix (H.R.H.C.). This is a city hospital with a very large number of people for outpatient treatment. In order to give a solution to new needs is proposed a construction of an annex building that focuses many different programs and is also capable to give an united answer to the different functional problems, and also, solve...

TELEFONICA MOBILE

Barcelona, Spain
2006
Customer: Telefónica Móviles
Surface: 200.00 m2

 

New Telefonica Movile Company shops restricted competition. The proposal aims to concentrate uses and functions of the program by creating multifunctional objects. These furniture items act as landmarks creating key areas with different characteristics, concentrating the main program in specific points clearing the rest of the space which is available to increase the relation between the customer and...

AHREND STAND OFITEC

Madrid, Spain
2005
Customer: Ahrend
Surface: 250.00 m2

In collaboration with GV arquitectura office

Designing and materialization for the exhibition space of Ahrend Company. The proposal is based on the corporative image as a key point to create the idea of the whole showing room. The volumetric forms of the pavilion are made by the evolution of the letters that compose the logo of Ahrend Company, generating a collection of...

FURNITURE OF TORRE AGBAR

Barcelona, Spain
2004
Customer: Grupo Agbar
Surface: 16,000.00 m2

In collaboration with GV arquitectura

The need to combine such furniture that will be able to satisfy the new functional requirements of Agbar Group was the origin of the design and materialization of the grouping system for the work station units. The idea of a unit block on the whole interior spaces is achieved thanks to the evolution of this work point (work table, office...

CAFETERIA TORRE AGBAR

Barcelona, Spain
2004
retail
Customer: Grupo Agbar
Surface: 800.00 m2

In collaboration with GV arquitectura

Internal design Cafeteria sits on the 15th floor of Agbar Tower. In order to emphasize the singularity of a general canteen area which belongs to a corporative building of this magnitude, it is proposed a clear space around the perimeter, closed to the facade, to achieve an opened area for the dining zone, gathering technical and service...

MORITZ'S HEAD OFFICE

Barcelona, Spain
2003
retail
Customer: Moritz
Surface: 4,500.00 m2

In collaboration with GV arquitectura

New head office of Moritz Group designing, in Barcelona. It consists in the creation of a gastronomic, cultural and leisure center turning the old factory into a large space which will be the new head office of the company through the design of a multifunctional program related with the corporative image, formed by a brewery, a...

POBLE SEC HOUSING BLOCK

Barcelona, Spain
1999
residential architecture
Customer: Julio Sainz de la Maza y Hnos
Surface: 1,665.00 m2

 

Housing block located in the old town of Poble Sec. It has a characteristic emplacement because is a building between two dwelling blocks, one of 6 levels and the other of 7 levels. It has been proposed an avant-garde composition according to the architecture of the 30’s, it is a two levels building which is formed by 10 dwellings, 5 offices and two basement floors for parking. There is combined two different house types...

SABADELL HOUSING BLOCK

Sabadell, Spain
1996
residential architecture
Customer: Julio Sainz de la Maza y Hnos

 

 

Collecting Housing project of 34 dwellings and parking in Sabadell, Barcelona. The site is formed by two adjacent plots, one of them is defined by two streets in front of a corner and it is sited a building of five floors with a type of dwelling of a single-height. The adjoining plot is limited by a single street and it contains a building of three floors with a type of dwelling of double-height. The facade composition...

alotark architects & consultants © Created by Perception